Vi valgte appen Imgur. Imgur er en bildedelings-app der alle kan legge ut bilder og Gif’er.

Den er bruker-regulert og tar i bruk et stemmesystem. Du kan enten gi en positiv eller negativ stemme som flytter innlegget oppover eller nedover. I tillegg kan du gi et hjerte, som betyr at du legger innlegget til i dine favoritter. Vi kan sammenlikne innlegg med ballonger, og med hver “upvote” får ballongen mer helium og flyter oppover i feeden. Når innlegget får en upvote blir den tildelt en vekt som trekker den nedover i feeden. Eldre innlegg blir også tildelt vekter så nye innlegg kommer opp. I tillegg til dette er alle innlegg kategorisert etter popularitet og tema og en egen kategori bestående av “staff picks”, altså “redaktørens” valg. På bildet ser du toppen av siden hvor man kan velge kategorier.

imgur1

På grunn av samarbeidet og nærheten mellom appens brukere og administratorer blir brukernes egne ideer ofte tatt i bruk på appen. Dette resulterer i appens diverse funksjoner under høytider som Jul og påske, og på 1. April ble ”The Imguraffe” – en giraff med flosshatt og monokkel, som opprinnelig var en 1. Aprils vits, satt som Imgurs maskot på grunn av dens popularitet hos brukerne.

Grunnleggeren av appen og internettsiden Imgur heter Alan Schaaf, og startet appen i Athens, Ohio.

Tydeligheten: når man liker et innlegg kommer det en grønn pil opp foran bildet. Samtidig ser man at innleggets “score” har fått den samme grønnfargen, og at den har blitt ett poeng større. Når man downvoter er pilen rød, og peker nedover isteden for oppover. Scoren får samme rødfarge, og mister ett poeng.

Appen er svært brukervennlig i det at den er lett å bruke og forstå.

imgur2

imgur3

Designet er ikke responsivt, innholdet endrer altså ikke størrelse når man minker vinduet.

imgur4

Dette kan være litt irriterende, for man får altså ikke se hele innlegget hvis man ikke har vinduet i riktig størrelse. Samtidig er det et svært lite problem siden man som oftest besøker siden med fullt vindu eller gjennom appen.

Designet på appen er basert rundt fargene svart, hvit og grønn. Det meste av skriften er hvit (unntatt linker og brukernavn, som er blå). Skriftfargen er konsistent, og appen blir dermed mer ryddig.

Appen er lett å navigere, siden den på en måte har en hoved-hub. En annen ting er at Imgur har en bildevegg der du kan scrolle nedover og trykke på innlegget du ønsker å starte på. Dette gjør det lettere å finne nye bilder, f. Eks. Hvis du allerede har vært på Imgur tidligere samme dag, og ikke ønsker å scrolle i 15 minutter. Dette gir en følelse av at appen tenker på brukerne, og gir muligheter som andre bildedelingsapper, som f. Eks. 9Gag, ikke tilbyr.

Appen er svært strukturert, og det er lett å navigere og finne fram på den. Det er f. Eks. Kun ett klikk mellom innlegg og hovedhub. Hvis du ønsker å bytte innleggsrelevanse til et nyere, mindre sett innlegg så ligger funksjonene her oppe.

imgur5

imgur7

imgur6

imgur8

Du har også en søkefunksjon øverst i høyre hjørne.

imgur9

Den fungerer slik at når en bruker legger ut et innlegg kan beskrive innleggets temaer så andre brukere lettere kan finne innlegg om temaer de ønsker å se. I bildet over ser vi at brukeren som la ut innlegget (OP, som hen kalles) har beskrevet innlegget med temaet ”rick and morty”, så hvis man søker opp ”rick and morty” i søkeverktøyet kan man finne innlegget.

Appen er overall lett å bruke – med få klikk for å navigere, en god søkefunksjon, pent og ryddig oppsett/struktur, og en ”favourites”-funksjon er de ikke overraskende at appen er så populær.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s